Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2014

Καλάθι Αλληλεγγύης

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου συνεχίζει την δράση της για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση την οποία βιώνουμε όλοι και όλες ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης και την βίαιη μεταφορά της μέσω των μνημονιακών πολιτικών στην λαό.

Η επίθεση κατά των κοινωνικών δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας είναι γενικευμένη και η βία της φτωχοποίησης ολοένα και εξαπλώνεται. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, δεν μπορούσαμε να μείνουμε αδρανείς.

Αυτό το χρονικό διάστημα έφερε πολλά, ήταν δύσκολα, είχε ανηφόρες και κατηφόρες. Μα κυρίως, έκανε ανθρώπους της περιοχής μας -περισσότερο ή λιγότερο πληττόμενους από τη συνεχή υποβάθμιση και καταρράκωση της ζωής μας- να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά. Τους έκανε, μέσα από τις δράσεις τους, να συνειδητοποιήσουν πως μόνο μέσα από τον καθημερινό αγώνα της αισιοδοξίας, της αξιοπρέπειας, της συμμετοχής και της αλληλεγγύης θα έρθουν καλύτερες μέρες για όλους μας. Προσφέροντας τροφή, ένδυση, ψυχολογική στήριξη, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νομική υποστήριξη (για εξώσεις και πλειστηριασμούς), σε οικογένειες και όχι μόνο, οι οποίες αδυνατούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. 

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου έχει καταφέρει σήμερα, μέσα από αρκετές δράσεις, να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να βρίσκεται πλάι σε 70 οικογένειες της πόλης μας, οι οποίες συμβάλουν καθοριστικά στη λειτουργία της, συμμετέχοντας στις συνελεύσεις και στις δράσεις που οργανώνουμε όπως συλλογή τροφίμων με το «Καλάθι Αλληλεγγύης», έξω από σούπερ μάρκετ κάθε 15νθήμερο Παρασκευή απόγευμα και Σάββατο πρωί, με την ανταπόκριση του κόσμου να είναι σπουδαία, διακριτική και συγκινητική. Επίσης , προσπαθούμε μέσα από διάφορες εκδηλώσεις με μουσική, συλλογική κουζίνα να μαζεύουμε τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα.

Προτεραιότητά μας είναι στο άμεσο διάστημα να δημιουργήσουμε και κάποιο χώρο όπου θα μας βρίσκει ο οποιοσδήποτε έχει ανάγκη και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση όλοι μαζί στα τεράστια προβλήματα που μας ταλανίζουν. Έναν χώρο που θα μας επιτρέψει να στεγάσουμε τις διάφορες δραστηριότητες μας. Ως συλλογικότητα, δεν κρίναμε ποτε και δεν κρίνουμε αν η οικογένεια η οποία έχει πρόβλημα είναι ελληνική, ρομά ή μετανάστες, χριστιανοί, μουσουλμάνοι ή άθεοι. 

ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Επικοινωνία:

| Email: politesiliou@gmail.com | Τηλέφωνο: 6979070528 |