Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Η «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου» στο πλάι του «Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου».

Η "Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου" ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του "Δικτύου Αλληλεγγύης Λέρου" για την συγκέντρωση και αποστολή ρουχισμού ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των προσφύγων που βρίσκονται στο νησί. Απέστειλε προ λίγων ημερών 13 κούτες με ρουχισμό καθώς η προσέλευση των προσφύγων στο νησί αυξάνεται καθημερινά.

Οι πολίτες του Ιλίου δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και την ανθρωπιά τους στους πρόσφυγες συνέλεξαν και δώρισαν ρούχα κατανοώντας τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι άνθρωποι αυτοί, αφού οι οικονομικές και πολιτικές συνθήκες στον τόπο τους, τους ανάγκασαν να ξεριζωθούν και να ζουν πλέον χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις πρωταρχικές τους ανάγκες. 

Προχτές το πρωί μέλη της «Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου» βρέθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά για την αποστολή δεμάτων ρουχισμού με το καράβι για την Λέρο. Η εταιρεία «Blue Star», δείχνοντας και εκείνη τη συμπαράστασή της, μετέφερε τις κούτες δωρεάν στο νησί για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των προσφύγων.

Με χαρά σήμερα το πρωί διαβάσαμε στα διαδικτυακά μέσα τη δημοσίευση από το «Δικτύο Αλληλεγγύης Λέρου» σχετικά με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση που εισπράττουν καθημερινά από τους αλληλέγγυους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας: 

«Έχω συγκλονιστεί» έλεγε σήμερα το πρωί μέλος του δικτύου μας. Περιμένατε τέτοια ανταπόκριση στην έκκλησή μας;

Πράγματι. Από όλα τα σημεία της χώρας πολίτες, συλλογικότητες, οργανώσεις έστειλαν και συνεχίζουν να στέλνουν πράγματα απαραίτητα για τους πρόσφυγες που φθάνουν στο νησί. Ένας δυνατός άνεμος αλληλεγγύης φύσηξε παντού και η αίθουσά μας μέσα σε λίγες ημέρες γέμισε με ανθρωπιά.

Σήμερα παραλάβαμε τα δέματα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου.

Τόσοι άνθρωποι σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας είναι ακόμη ζωντανοί, σκέφτονται, κρίνουν, νιώθουν. Υπάρχει ελπίδα!»


Ίλιον, 24/4/2015